Vetlanda IBF

Referat: Månsarps IBK - Vetlanda IBF

Periodsiffror 0 - 1, 0 - 2, 1 - 1
Skott 20 - 21 (6 - 6, 4 - 8, 10 - 7)

Vetland stod för motståndet och från förra mötet så fick vi en bra bild på hur dom spelar, därav valde vi att göra en del taktiska förändringar emot första matchen. Detta var något som Vetlanda förmodligen inte hade förväntat sig, då dom inte lyckas komma in i sitt vanliga spel. Vilket är att spela långa bollar ner på kanter för sedan hitta diagonaler till "sovande" sida. Vi bygger upp ett bra försvarspel där vi håller dom på långa avstånd och skapar egentligen inga större vassa saker i första perioden utan bjuds på 1 mål där vi är påväg att bygga upp en kontring men blir på hälarna och tittar inte bakom oss och vips så suger vetlanda in bollen skapar en 2 mot 1 och sätter dit den. Detta sker 13:03 in i matchen. Det får bli det enda målet i period ett. För våran egna del så skapar vi chanser för att få in någon boll men ville sig inte.

I paus snackar vi om att vi ska fortsätta jobba vidare med försvaret och ha tålamod med att vi får försvara långa stunder och inte äga boll så mycket.

I andra så är matchbilden den samma Vetland äger mycket boll men kommer aldrig till några farliga lägen utan vi känner oss trygga. Vi skapar ett gäng chanser som bör gå in i mål. JT visar upp snabbhet och kvicka handleder då han kör solo från egen zon till deras mål drar 3-4 vetlanda spelare i farten, ska bara lägga in den målvakten flaxar till med armen och lyckas parera det.
08:54 in i perioden så kommer vi i en kontring där vi lägger in en boll på kassen som vetlanda bryter och kontrar på oss. Vi gör en gedigen backchecking, men väl i situationerna så går vi in med klubba istället för kropp vilket slutar med att Vetlanda spelaren kommer förbi och hamnar 2 mot 1 vilket dom förvaltar på bästa möjliga sätt. 0-2.
Vi ruskar om våra skallar och tar tag i spelet och skapar ett par farligheter innan nästa kalldusch ska komma.
11:22 ska vetlandaspelaren lägga in en boll från hörnet, Vilket träffar Daniels tåspett och rullar över hans ben och in i boll. 0-3 är ett faktum - Bittert.. Efter detta så ligger vi kvar efter våra anfall för att skapa press på deras backar vilket dom inte varit vana vid denna match. Detta skapar oreda hos Vetlanda och deras ena back ska lägga en backhandpass bakom mål, i min vinkel som är samma som passaren. Så är jag helt övertygad att den går in i mål och studsar ut igen. Men här går nog fleras åsikter åt olika håll. Jättesvårt att se, då det händer fort. Domaren väljer att fria och periodpausen kommer alltså bli 0 - 3 efter två spelade perioder.

Nu snackar vi om att vi måste fortsätta tro på våran taktiska förändring då vi fortfarande känner att Vetlanda inte kommer till några speciella lägen. Men även få till mer skott och sätta press på dom i offensiv zon.

Vi har gått ner på två femmor för att skapa enighet i femmorna så man inte byter spelare i dom, för att bygga upp förtroendet mer mellan lagdelarna. Tredje perioden börjar som dom andra två Vetlanda har långa anfall men kommer inte till så mycket. Men nu när vi får bollen så lyckas vi skapa längre anfall på dom och skapa målchanser. Ett tidigt mål här och Vetlanda hade blivit nervösa då deras anfallsspel inte gett mycket utdelning. Men för dagen hade deras målvakt knopprat i sig något superman-piller och vägrade släppa in bollar. Kan lugnt säga att han va grym denna match. Men vi maler på och vägrar ge oss tyvär tar det till 18:13 innan vi får en utvisning med oss och kan sätta dit den i PP efter att Lingon hittar mig(Sjöman) i fri yta och vi fick äntligen in bollen på denna helvetesmålvakt :) tiden är 19:17.
Vi chansar och tar ut målvakt och blåser på men deras mest bolltrygga spelare lyckas få bollen och kan runda vår spelare för sedan lägga in den i öppet mål.

Sammanfattning:
Vi gör en helt okej match vi får Vetlanda offensiv att krampa, men tyvärr får vi inte första målet eller rättare sagt in en boll tidigare än slutminuten. Kan säga taktiken funkade, hade vi fått första och Vetlanda fått börja jaga.
Då hade det blivit en riktigt trevlig kväll. Tyvärr gick inte allt in men skönt och se att vi vägrar ge oss även 2 bollar upp med 40 sek kvar.